Wij sluiten het weergeven van de geschiedenis en enkele belangrijkste uitdagingen van Mbalmayo af met een interview met p. Apollinaire Ebogo, een belangrijke bron van informatie over de door deze stad in Kameroen meegemaakte gebeurtenissen.

 

Wij gaan verder met het weergeven van de geschiedenis van Mbalmayo door een interview met prof. Honoré Tongo, directe getuige in het educatieve klimaat van de belangrijkste uitdagingen waarmee deze stad wordt geconfronteerd.

 

Wij gaan verder met het weergeven van de geschiedenis en enkele belangrijkste uitdagingen van Mbalmayo, rijk aan een maatschappelijk en kerkelijk verleden, maar ook aan lijden en tegenstellingen.

 

De Gemeenschap Redemptor hominis werkt vanaf 1990 in Mbalmayo. Mgr. Adalbert Ndzana, toen bisschop van Mbalmayo, vertrouwde ons in 1995 de parochie Obeck toe, gelegen in het hart van de volkswijken van de stad, die zowel de mogelijkheden van een jonge bevolking als de moeilijkheden weerspiegelen die voorvloeien uit het karakter van een periferie en het opnemen van allochtonen, functionarissen, studenten, ambachtslieden en boeren op zoek naar een beter leven.