Sandro Puliani

Lid van de Gemeenschap Redemptor hominis, hij heeft het master godsdienstwetenschappen behaald aan het Istituto Superiore di Scienze Religiose “Santi Vitale e Agricola” van Bologna. Hij heeft gedurende tien jaar katholiek godsdienstonderwijs gegeven aan het Istituto Tecnico Statale Commerciale e per Geometri “A. Baggi” van Sassuolo (MO). In 1992 is hij vertrokken naar Kameroen, waar hij in 1994 priester is gewijd na de studie theologie afgerond te hebben aan de École théologique Saint-Cyprien van Yaoundé.
Na in 2009 in Italië te zijn teruggekeerd is hij gedurende vijf jaar parochieadministrator geweest van twee parochies in het bisdom Reggio-Emilia-Guastalla. Nu is hij medewerker in de pastorale eenheid “Madonna del Carmelo”, die in hetzelfde bisdom de parochies Rometta-Pontenuovo-San Michele de’ Mucchietti-Pigneto bevat.
Hij is verantwoordelijk van het “Ufficio Missioni” van de Gemeenschap Redemptor hominis met vestiging in Sassuolo en is medewerker van het Studiecentrum Redemptor hominis.